Utställningar

Påskutställning med Ia och Hasse Karlsson
14 april - 23 april 2017

Ia Karlsson känd för sitt introverta måleri i varma färger skildrande
vardagsnära situationer. Hasse Karlsson är känd för sina flödiga ljuskildringar i akvarell av det österlenska landskapet.

Ia Karlsson föddes 1959 i Dalarna. Nu mera bor hon ett stenkast från stranden i Vitemölla på Österlen. Men Ia Karlsson målar sällan havet. Slättens gårdar är mer intressanta. Ias målningar kännetecknas av motiv så som människor, hus och hästar. Enkla motiv som ges liv av färgstarka toner, akrylfärger i lager som skapar ett djup. Ias okonstlade former reser sig ovan horisonter och oändliga åkrar som sträcker sig ända fram till husknuten. I hemmets övre våning där hennes ateljé är, utgår Ia Karlsson från en idérik värld för att forma sina målningar.

Hasse Karlsson föddes 1952 på en gård utanför Falkenberg. Sedan 1987 är han bosatt vid havet i Vitamölla. Österlens ödegårdar och dess öppna landskap är återkommande motiv i Hasse Karlsson akvarellmålningar. Han arbetar med jordnära färger och livgivande ljus. Genom sina målningar närmar sig Hasse Karlsson det övergivna, det glömde och det som en gång lämnats. Genom sina målningar skildrar han tidens gång. Han har alltid skissblocket med sig. Efter åren på Konstfack sökte sig Hasse Karlsson till Gerlesborgsskolan. Där tog han lärdom av Arne Isacsson och där växte också intresset för akvarellmålning. Hasse Karlsson har målat diplomen för Nobelprisen i ekonomi, fysik och kemi.

 

Koncert med Hans Pålsson
Påskdagen 16 april kl 18.30

På Gösta Werner Museet i Simrishamn blir det en högtidsstund efter Konstrundan på Påskdagen kl 18.30. Pianovirtuosen Prof. Hans Pålsson ger en föreställning som inte bara är en konsert utan också en berättelse om hans personliga upplevelser under sina femtio år med musiken.

Biljetter kan förköpas på museet.
Skärtorsdagen 13-15.
Långfredag, påskafton och påskdagen 10-18.
Biljettpris 250 kronor.
För medlemmar 200 kronor.


 

 

Öppettider

Museet är öppet under påsken 14 - 23 april
samt 13 juni - 3 september 2017.
Grupper därutöver enligt överenskommelse.
Öppettider: Tisdag – söndag 12.00 - 17.00.
Under påskenutställningen helgdagar, lördag och söndagar 10 - 18, vardagar 13 - 17.
Entré vuxna 50 kr. Medlem och barn gratis.
Telefon 0414 -10440